Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε ή αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Στην ανάγκη καταπολέμησης του ψηφιακού αναλφαβητισμού στη χώρα μας επικεντρώθηκε στην ομιλία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος υπογράμμισε ότι οι συνέπειες του συγκεκριμένου προβλήματος είναι ήδη ορατές στις μεγαλύτερες γενιές και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Βασίλης Μαγκλάρας επεσήμανε ότι στόχος της Γενικής Γραμματείας είναι η καταπολέμηση της ψηφιακής απομόνωσης και η Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα καταστήσουν το διαδίκτυο ένα ασφαλές  περιβάλλον για όλους.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έστειλε το δικό της μήνυμα για την ανάγκη θωράκισης των παιδιών μας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο, με το σύνθημα «Μην κλικάρεις εν λευκώ».
Η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ Παρασκευή Φραγκοπούλου παρουσίασε τα αναλυτικά στοιχεία για την Ελλάδα επισημαίνοντας την ανάγκη ενημέρωσης παιδιών και νέων ανθρώπων προκειμένου να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Γραμμής Βοήθειας «Help-line» Γιώργος Κορμάς εκ μέρους του Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου επικέντρωσε την ομιλία του στο ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο «sexting» που έχει κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με δραματικές συνέπειες για τα θύματα.  Αναφέρθηκε στο ρόλο των κοινωνικών δικτύων καθώς και στο τι πρέπει να κάνουν γονείς και εκπαιδευτικοί για τον περιορισμό των περιστατικών.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών στους νικητές.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α. εκπροσώπησε ο Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, η κα. Μαρία Ξηρουχάκη, ψυχολόγος του Ιδρύματος καθώς και άλλοι συνεργάτες μας. Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο αλλά και την ανάγκη θωράκισης των παιδιών από τους κινδύνους αποτελεί τα τελευταία χρόνια πρεσβευτής των δράσεων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και συνεργάζεται με τους υπευθύνους σε διάφορες εκδηλώσεις.

[fancygallery id=”35″ album=”357″]