Αλησμόνητες στιγμές στην κατασκήνωση της Ι. Αρχιεπισκοπής μας

Αφήνοντας τις πιο όμορφες αναμνήσεις, συνεχίζεται η Γ΄ κατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που φιλοξενεί αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Συμμετέχουν 150 παιδιά και εθελοντές Στελέχη, κεντρικό σύνθημα της κατασκήνωσης είναι «Αγωνίζου τον καλόν αγώνα» και Αρχηγός ο πρεσβ. Δημήτριος – Συμεών Παλιούρας.

Η λειτουργία της Κατασκήνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας -διά των τιμίων ευχών και της εμπνευσμένης πνευματικής καθοδηγήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου- και το φετεινό καλοκαίρι κατέδειξε τη μεγάλη αλήθεια ότι τα οφέλη από την εκκλησιαστική Κατασκήνωση είναι πολλά και ουσιαστικά. Η πνευματική προσφορά της στα παιδιά μας είναι πολύ σημαντική για τη ζωή τους, αλλά και για τη μετέπειτα πορεία τους, αφού τα εφόδια που παίρνουν, η κοινωνικοποίηση, η ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών, οι αλησμόνητες στιγμές που ζουν και η συμμετοχή τους στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μένουν ανεξίτηλες στην καρδιά τους. Έχει ειπωθεί ότι τα οφέλη που λαμβάνουν τα παιδιά στην Κατασκήνωση είναι συνήθως πολύ περισσότερα από τα οφέλη που λαμβάνουν τα παιδιά σε όλη την κατηχητική χρονιά! Και τούτο διότι η κατασκήνωση δίνει τη δυνατότητα να βιωθούν εμπειρικά οι αλήθειες της χριστιανικής πίστεως, ενώ παράλληλα τα παιδιά προετοιμάζονται και ασκούνται για να ενταχθούν στην κοινωνία, χωρίς να θεωρούν περιττή την πνευματική τους καλλιέργεια.

 

[fancygallery id=”22″ album=”322″]