Έκφραση των πνευματικών αρετών στον αθλητισμό

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η όγδοη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών, που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην αίθουσα Σεμιναρίων του Ι.Π.Ε.

Ο κ. Νίκος Σωτηρόπουλος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και στέλεχος Νεότητας του Ι. Ναού Ταξιαρχών Μοσχάτου) ανέπτυξε το θέμα: «Έκφραση των πνευματικών αρετών μέσα στον αθλητισμό – Το παιχνίδι και ο ρόλος του στο Κατηχητικό: βιωματική προσέγγιση».

Ο εισηγητής έκανε μία γενική εισαγωγή τονίζοντας ότι είναι βασική παιδαγωγική αρχή να μάθουν τα παιδιά να χειρίζονται την ενεργητικότητά τους μέσω δραστηριοτήτων που ενθαρρύνουν το ομαδοσυνεργατικό πλαίσιο μάθησης και όχι την ανταγωνιστικότητα.

Στη συνέχεια παρουσίασε με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο παιχνίδια για τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών και συνέστησε να μην προβάλλονται παιχνίδια αποκλεισμού αλλά συμπερίληψης, γιατί βασικός στόχος των παιχνιδιών είναι η ανάπτυξη συνεργατικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, συν Θεώ, η τελευταία εισήγηση του Σεμιναρίου με θέμα: «Το ανθρώπινο σώμα και ο σεβασμός του» με ομιλητές τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Δημήτριο Μπαθρέλλο (Εφημέριο του Ι. Ναού Αναλήψεως Ντράφη, Δρ. Θεολογίας, διδάσκοντα στο ΕΑΠ) και την Πρεσβ. Κυριακή Τριανταφυλλίδου – Μπαθρέλλου (Εκπαιδευτικό – συγγραφέα κατηχητικών βοηθημάτων).