Παρουσιάσθηκε το νέο κατηχητικό Βοήθημα της Ι. Αρχιεπισκοπής

Με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων νεότητος, κατηχητών, κατηχητριών και Στελεχών της ποιμαντικής της νεότητας πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου του Electra Palace Athens (οδ. Ν. Νικοδήμου 18-20, Πλάκα) η παρουσίαση του νέου κατηχητικού Βοηθήματος του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με το τίτλο «Βαδίζοντας μαζί στα μονοπάτια της πίστης», τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. Η έκδοση του νέου κατηχητικού Βοηθήματος, με την ευλογία του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εντάσσεται στις πολλές πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας για δημιουργικές και ωφέλιμες παρεμβάσεις στους νέους και σε όσους ασχολούνται με την ποιμαντική της νεότητας.

Εισαγωγή στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας και ακολούθως ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής χαιρέτησε την εκδήλωση, μεταφέροντας και τις πατρικές ευχές του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Κεντρικὸς ομιλητὴς της Βιβλιοπαρουσίασης ήταν ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος αναλυτικά και με εξαιρετικό λόγο παρουσίασε το νέο βιβλίο. Εν συνεχεία έλαβε τον λόγο ο Δρ. Σωτήριος Ν. Κόλλιας (Θεολόγος-Εκπαιδευτικός), ο οποίος ανέλυσε βασικές παραμέτρους του νέου κατηχητικού Βοηθήματος. Η Πρεσβυτέρα Αναστασία Χατζηπαύλου-Κτενίδη (Εκπαιδευτικός-Κατηχήτρια στον Ι. Ναὸ Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου), παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο  πρότυπο κατηχητικό μάθημα και ένα δικό της τραγούδι σχετικό με τη μεταστροφή του Αποστόλου Παύλου.

Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης (Διευθυντὴς Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας Ι.Α.Α.-Εκπαιδευτικός).

Επακολούθησε ενεργός και εποικοδομητικός διάλογος, ερωτήσεις και ανταλλαγή ωφέλιμων απόψεων.

Παρέστη ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Ιερείς υπεύθυνοι Γραφείων Νεότητος Ι. Μητροπόλεων, Ιερείς, Κατηχητές, εκπαιδευτικοί καί γονείς.