Θα στεκόμαστε πάντοτε δίπλα σ’ όσους επιλέγουν το δύσκολο δρόμο του αγώνα

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Χαιρετίζω την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή για να θυμηθούμε πως ο άνθρωπος έχει τη δύναμη, με τις επιλογές του, να καταστρέψει ή να πραγματώσει τον εαυτό του, δηλαδή να ζήσει ελεύθερος ή δέσμιος των παθών. Η επιλογή είναι αποκλειστικά στη δική του θέληση.
Ωστόσο, το πέρασμα μέσα από το σκοτάδι των εξαρτήσεων οδήγησε κάποιους συνανθρώπους μας στην αναζήτηση του Φωτός και της Ελπίδας. Στην αναζήτηση αυτή ο Θεός απάντησε με το έλεος Του και τους έδωσε τη δύναμη να ζήσουν ελεύθεροι από τα δεσμά των ουσιών. Υπάρχουν και περιπτώσεις που η πιο σκληρή δοκιμασία έφερε την πιο καλή και πιο φωτεινή πορεία. Οι απερισκεψίες της νιότης συχνά οδηγούν, μέσα από το βίωμα της μετάνοιας, στην ωριμότητα και τη συναισθηματική ενηλικίωση. Οι πληγές και τα τραύματα που αφήνει μια ζωή βουτηγμένη στο ψέμα μπορεί να πονούν, αλλά και να γίνονται εφόδια σοφίας και σύνεσης.
Θα στεκόμαστε πάντοτε δίπλα σ’ όσους επιλέγουν το δύσκολο δρόμο του αγώνα και της επιστροφής στη ζωή. Τίποτε δεν είναι αδύνατο για όσους πιστεύουν στον Θεό και στην Αγάπη Του.
Ευχόμαστε ο Θεός να ενισχύει όσους αναλαμβάνουν το δύσκολο αγώνα της απελευθέρωσης από σκλαβιές και εξαρτήσεις, αντίθετα σε κάθε απαισιόδοξη και μοιρολατρική αντιμετώπιση της ζωής.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄